szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Soma menüje
Kacsamáj saját zsírjában sütve házi kenyérrel tálalva, gesztenyés fügeleves, Rosé-ra sült kacsamell fügés – garam masalás öntettel, gesztenyés tiramisu

Kacsamáj saját zsírjában sütve házi kenyérrel tálalva

• 30 dkg kacsamáj
• 60 dkg háj
• fokhagyma

A hájat megmossuk, esetleg megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk és megmossuk, papír kéztörlővel óvatosan szárazra töröljük. A hájat egy lábasban feltesszük pirítani, amíg a zsírja teljesen kisül. Ezt a zsírt szitán és kézi papírtörlőn átöntve leszűrjük. A tiszta zsírt ismét feltesszük a tűzre és a májat óvatosan beleengedjük. Belevagdossuk a fokhagymákat és kb. 20 percig sütjük. Amikor kész, a nagyobb részét egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a zsírját. Hagyjuk megdermedni. A másik részt pedig félretesszük a főételhez. Házi kenyérrel, karikára vágott hagymával, sóval és borssal tálaljuk.

Gesztenyés fügeleves


• 3 féle füge
• 2 csomag gesztenyemassza
• mazsola
• aszalt vörös áfonya
• 1 kk. garam masala fűszer
• fahéj rúd
• 1 dl rosé bor
• 1 ek. gyümölcscukor
• só

 

Az arányokat ízlés szerint adagoljuk. A gesztenyemasszát lereszeljük, forró vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt fügét. Feltesszük főni, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a vörös áfonyát is. Pár perc múlva belerakjuk a garam masalát, a fahéj rudat, a bort és a cukrot. Összekeverjük, ezután pár perc alatt el is készül.

Rosé-ra sült kacsamell fügés – garam masalás öntettel


• 4 db kacsamell
• 2 kis darab kacsamáj
• füge
• garam masala
• só, bors
• 1 dl rosé bor


A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Fontos, hogy csak a zsírrétegig vágjunk be, a húsig véletlen se!
Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, majd a forró serpenyőbe fektetjük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. 3 maximum 4 percen át süssük a húsok bőrös felét. Majd fordítsuk meg őket. Ezután, tegyük serpenyőbe, majd helyezzük az előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. másfél órát sütjük.

Fügés-garam masalás öntet: A fügét, a májat összedaraboljuk. A fügét a roséval és kevés vízzel összefőzzük, beletesszük a mazsolát és a garam masala fűszert. Ha megpuhult, összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a feldarabolt májat.

Vega főétel:

• kínai kel
• mazsola
• köles
• póréhagyma
• kalifornia paprika
• répa
• jókedv fűszerkeverék

A hozzávalókat összefőzzük, ízlés szerint fűszerezzük.

 

Gesztenyés tiramisu


• 1 cs. babapiskóta
• gesztenyemassza
• habtejszín
• 2 ek. gyümölcscukor
• rum
• kávé
• házi cseresznyebefőtt

A babapiskótákat egy nagyobb tál aljába helyezzük és ráfolyatjuk a rummal összekevert kávét. A tejszínhabot felverjük, összekeverjük a gesztenyemasszával és a cukorral, majd a felét a piskóta tetejére halmozzuk. Végül megszórjuk a cseresznyével. 2 réteget csinálunk, két órára a hűtőbe tesszük.

Korhatár: 12 év

2015. január 26. 21:37




KÖZÖSSÉG