Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
• 1kg sütőtök
• 1 ek. só
• 2 ek. ételízesítő
• 2 db húsleveskocka
• tökmag
A tököt meghámozzuk, kibelezzük, teljesen magtalanítjuk. Felkockázzuk és egy nagyobb lábosba, a fűszerekkel kb. fél órát főzzük. Amikor megpuhult, egy kis lével összeturmixoljuk, majd a többi lével hígítjuk. Pirított tökmaggal tálaljuk.
Paprikás oldalas steak burgonyával
• ételízesítő
• piros paprika
• őrölt bors
• fokhagyma granulátum
Ebbe panírozzuk a két oldalast, olajat alá, vízzel leönteni, alufóliával letakarni. Ha puha, levenni a fóliát és ropogósra sütni.
Steak burgonya
• 1 kg apró szemű újkrumpli
• 2-3 gerezd fokhagyma
• rozmaring, kakukkfű
• só, bors
• vaj
A krumplit megkaparjuk, vagy erős dörzsölő szivaccsal ledörgöljük, megmossuk, negyedekre-felekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a tepsit kivajazzuk. A krumplicikkeket a tepsibe öntjük, megszórjuk a fűszerekkel, közédugjuk a fokhagymát, majd jól összerázzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.
Sweet sushi
(palacsintába tekert tejberizs, gyümölccsel)
Tejberizs
• 15 dkg rizs
• 2 dl víz
• 5 dkg sütőmargarin
• 5 dl tej
• cukor
• vaníliás cukor
A rizst feltesszük főni a vízben. Amikor beszívta az összes vizet, akkor dobjuk rá a margarint, és felöntjük a tejjel. Teszünk bele ízlés szerint cukrot és vaníliás cukrot. Néha megkeverve addig főzzük, míg be nem szívta a tejet a rizs.
Palacsinta
• 2 pohár tej
• 2 pohár ásványvíz
• 2 pohár liszt
• 1 tojás
• só, cukor
• 2 lapos ek kakaó
• olaj
• vegyes gyümölcs
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon. A palacsintára középen felhalmozzuk a tejberizst, ráterítjük a gyümölcsöket és feltekerjük. Rövid időre hűtőbe tesszük, felvágjuk, mint a sushit úgy tálaljuk.
Korhatár: 12 év
2015. január 22. 21:38