szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Gáspár Laci menüje
Fűszeres sajtgolyók rukkola salátával, baconbe tekert szűzérmék parajos gnocchival, mangóval töltött csokilabdák karamellöntettel, passion fruit brulle

Fűszeres sajtgolyók rukkola salátával

• 0,5 kg kecskesajt
• mák
• dió
• rózsabors
• rukkola saláta

A kecskesajtból formázz kis golyókat, mindenkinek hármat. A mákot egy kicsit pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg illatozni kezd, nagyon kicsit megbarnulhat. Tedd félre, hagyd kihűlni. A rózsaborsot mozsárban törd össze. A diót daráld le. Tedd ezeket 3 külön kis tálba és forgasd bele a kecskesajt golyókat, mindenkinek jusson egy diós, egy mákos és egy rózsaborsos. A salátát mosd meg, csepegtesd le és mindenkinek tegyél a tányérjára egy jó maréknyit.

Öntet:
• 0,7 dl olívaolaj
• 2 ek balzsamecet
• 1 ek méz
• 1 ek dijoni mustár
• só, bors

Az öntethez tedd az összes hozzávalót egy befőttes üvegbe, zárd le a kupakkal jó szorosan, és mint egy koktélt a shakerben rázd össze, amíg krémes, selymes lesz. Egy evőkanállal csorgass a salátalevelekre az öntetből és tedd a tetejére a sajtgolyókat.

Baconbe tekert szűzérmék parajos gnocchival

• 1 kg sertésszűz
• 2 szál rozmaring
• 2 ek olívaolaj
• bacon szalonna

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A szűzpecsenyéről távolítsuk el a felesleges inakat, hártyákat és mossuk meg, majd ezt követően azonos vastagságú, 2-3 cm széles korongokra szeleteljük fel. Mindkét oldalukat borsozzuk, de a sózással még várjunk, mert a só idő előtt kiszívja a húsból a nedvességet, márpedig ez egy elég száraz hús, nehéz zamatosra sütni. Egy serpenyőbe forrósítsunk kevéske olívaolajat, majd mikor már jó forró, tegyük bele a szűzérméket, és mindkét oldalukat 2-3 percig, avagy az aranybarna szín eléréséig süssük. Mikor készen vannak, szedjük ki őket a serpenyőből, majd sózzuk mindkét oldalukat, szórjunk rá némi apróra vágott rozmaring levelet, és tekerjük őket körbe bacon szalonnával, majd helyezzük egy tepsibe mindet. A szalonnából kiolvadó zsiradék segít zamatosan tartani a húst. Tegyük az előmelegített sütőbe őket, és 8-10 percig süssük.
 

Parajos gnocchi


• 30 dkg friss spenót levél (szárától megszabadítva, többszörösen átmosva)
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 1 doboz gnocchi
• 2 tömlő natúr, ömlesztett tejszínkrémsajt
• vaj, só, bors

Kevés vajon futtassuk meg a fokhagymát, épp csak, hogy meg ne égjen, dobjuk rá a tisztított, mosott spenótleveleket. Forgassuk össze és pároljuk, míg kissé összeesnek a levelek, majd öntsük rá a tejszínt és a gnocchit is. Lefedve kislángon hagyjuk rotyogni, párolódni legalább 10-15 percet. Végül az ömlesztett sajtot is beleolvasztjuk, kóstolgatás után sózzuk és borsozzuk.
 

Mangóval töltött csokilabdák karamellöntettel

Szükségünk lesz gömb/félgömb szilikon formára a csokihoz.
Karamell szósz (kb. 4 adag)
• 50 g cukor
• 30 g tejszín
• 30 g vaj
• 100 g tejszín
• 200 g min. 70%-os csokoládé

A cukorból karamellt készítünk, beleöntjük a tejszínt majd a vajat. Miután kicsit kihűlt, a kívánt sűrűségűre hígítjuk a maradék tejszínnel. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd temperáljuk (először 55-58 °C lehűtjük 21-24 °C majd melegíteni 31-33°C) és félgömb formákba öntjük. Az így elkészített csokoládékat kihűlés után kivesszük a formákból.

Passion fruit brulle


• 80 g tejszín
• 25 g tojás sárgája
• 40 g cukor
• 5 db passion fruit leve
• mangó
Csoki crumble
• 70 g vaj
• 60 g cukor
• 80 g liszt
• 40 g kakaó por

A tejszínt a cukorral és passion fruittal melegítjük kb. 80-90 fokig, tojássárgájával besűrítjük. Majd poharakba töltve gőzös sütőtérben /100°C/ 30-40 percig ˝sütjük˝. Végül kihűtjük.

Összeállítás:
Tányérba helyezünk egy fél gömb csokoládé hüvelyt és megtöltjük passion brulle-vel. Apróra kockázott mangót teszünk bele és az egészet lezárjuk egy másik csoki hüvellyel. Csoki crumble-t szórunk köré, majd forró karamell szósszal leöntjük.
 

Korhatár: 12 év

2015. január 19. 21:38




KÖZÖSSÉG