szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Dobrády Ákos menüje
Antipasti - olasz előételek, Penne all'amatriciana, Tiramisu

Antipasti – Olasz előételek


Bruschettát 1 cm vastag szeletekre vágjuk és ropogósra pirítjuk mindkét oldalát. Bedörzsöljük fokhagymával és meghintjük olívaolajjal. Különféle sajtokat, olasz sonkákat felvágunk, tálon a pirítóssal kínáljuk.

Penne all'amatriciana

• 50 dkg tészta
• 20 dkg húsos, füstölt szalonna
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 dl száraz fehér bor
• 400 g paradicsomszósz
• peperoncino (piros, erős paprika)
• só, bors
• olívaolaj
• érett juhsajt (pecorino)

A felkockázott hagymát és szalonnát olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá az erős paprikát.  Öntsük fel a borral és a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, majd takarékon főzzük 30 percig a szószt, amíg be nem sűrűsödik, és az alkoholos íz kifő belőle.  Ha kész a szósz, főzzük ki a tésztát, majd keverjük össze a szósszal, és reszeljünk rá juhsajtot.
 

Tiramisu


• 3 tojás
• 250 g mascarpone
• 3 evőkanál cukor
• 1 rúd vanília
• 2 csomag babapiskóta
• 3 dl kávé
• kakaópor
• 1 dl amaretto


Főzz le három deci kávét, és hagyd langyosra hűlni. Mire összeállítod a többit, megfelelő hőmérsékletű lesz. Készítheted neszkávéból is, de sokkal finomabb, ha rendes kávéba mártogatod a babapiskótát.
A tojásokat válaszd szét, a sárgáját keverd ki a cukorral és a vanília magjaival, majd dolgozd össze a mascarponéval. A fehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a krémhez. A babapiskótát mártogasd a kávéba, de csak kis időre, hogy ne legyen szottyos, majd fektess egy sort egy tál aljába. Ha kész, szórj rá némi likőrt, öntsd rá a mascarponés krém felét, majd szórj rá kakaóport. Ismételd meg az egészet, végül tedd hűtőbe, és várj legalább hat-nyolc órát a fogyasztással.
 

Korhatár: 12 év

2015. január 15. 21:37




KÖZÖSSÉG