szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Joshi Bharat menüje
Tarka dhal leves, zöldséges Kadhai, indiai tejberizs – Khir

Tarka dhal leves


• 150 g vöröslencse (jól átmosva, leszűrve)
• 150 g sárgalencse (jól átmosva, leszűrve)
• 15 dl víz
• 1 tk őrölt kurkuma
• 0.25 teáskanál őrölt koriander
• 30 g vaj
• 0.25 teáskanál római kömény (egész)
• 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
• 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
• 0.25 tk chili (őrölt)
• 0.5 teáskanál garam masala
• só (ízlés szerint)
• koriander (ízlés szerint)

A vöröslencsét feltesszük egy nagyobb edénybe a vízzel, a kurkumával és a koriander porral fedő nélkül, kis lángon főni. Kb. 20 perc alatt megpuhul a lencse. Egy másik edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a római köményt, és kb. 1 percig pirítjuk. Ezután következik bele a hagyma és a fokhagyma, amit barnulásig pirítunk, ami nálam kb. 10 perc, majd a chili por. A fűszeres vajat a megfőtt lencséhez öntjük, beletesszük a garam masalát, sózzuk (kb. másfél tk), az egészet 3 perc alatt összeforraljuk, majd botmixerrel átturmixoljuk. Ekkor még egy kis víz hozzáadásával beállíthatjuk a nekünk tetsző sűrűséget. Friss korianderlevéllel a tetején, forrón tálaljuk.

 

Zöldséges Kadhai


• 3 közepes db vöröshagyma
• 1 közepes db lilahagyma
• 2 közepes db paradicsom
• fél karfiol
• 2-3 db sárgarépa
• zöldbab
• paneer (indiai sajt)
• 1 közepes db piros kaliforniai paprika
• 1 ek gyömbér (reszelve)
• 1 ek fokhagymakrém
• 1 teáskanál fűszerpaprika
• 1 teáskanál koriander
• 1 teáskanál garam masala
• 1 tk római kömény (őrölt)
• 2 db zöld kardamom
• só (ízlés szerint)
• 5 ek napraforgó olaj
• csili


A paradicsomot, hagymát, sót és egy kis csilit összeturmixolunk Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a római köményt és az apróra vágott vöröshagymát. Addig sütjük, hogy szépen megbarnuljon.
Felkockázzuk a zöldségeket, és 5-10 percig együtt főzzük a hagymával, aztán az összes fűszert beletesszük. Hozzáadjuk az összeturmixolt szószt, ezután a felkockázott sajtot is beletesszük. Ilyenkor még tehetünk bele egy kis összevágott koriandert. Majd 5 percig fedő alatt készre főzzük, gyömbérrel díszítjük.

 

Indiai tejberizs – Khir


• 100 g basmati rizs
• 600 ml tej
• 4 ek. cukor
• 4 zöld kardamommag
• 1 ek. kesudió
• 1 ek. mazsola


A rizst főzzük meg a tejjel, a cukorral, a kardamom maggal, a kesudióval, és a mazsolával. Töltsük tálkákba, és hagyjuk kicsit kihűlni, majd tálaljuk.

 

Korhatár: 12 év

2015. január 13. 21:37




KÖZÖSSÉG