szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Kasza Tibi menüje
Zöld curry leves csirkével, sárga currys tészta, kókusztejes ragacsos rizs mangóval.

Zöld curry leves csirkével


• 30 dkg csirkemell
• 4 dl kókusztej
• 1 fej lila hagyma
• 1/2 padlizsán
• 1/2 piros és zöld pritamin paprika
• 3 ek bambuszrügy
• 2 szál sárgarépa
• 5 db baby kukorica
• 2 ek pálmacukor
• 3 ek green curry paste
• 3 ek olaj
• 3 dl víz

A wok-ban felforrósítjuk az olajat, beletessük a curry pasztát, sűrűn kevergetve pirítjuk körülbelül 1 percig, majd a kókusztej felét ráöntjük. Összekeverjük, újra felforraljuk. Amikor felforr, beletesszük a csirkemellet, amit előtte féltenyérnyi vékonyka szeletekre vagdalunk, de a hús aprítás teljesen az ízlés dolga, lehet kockára vágni, vagy csíkozni is! Beleszórjuk a két evőkanálnyi cukrot, majd újra felforraljuk az alapot a csirkehússal. Kb. 3-4 percig magas lángon főzzük, ezután beletesszük a zöldségeket, átkeverjük és felöntjük vízzel. Még 3-4 percig főzzük a zöldségekkel, majd párolt rizzsel tálaljuk.

Sárga Currys tészta 


• 1 cs. spagetti tészta
• 50-60 dkg csiperkegomba,
• 3 dl tejszín, só, bors, sárga curry por,
• 1 fej hagyma,
• fokhagyma
• 1/2 piros és zöld pritamin paprika

A hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, és olajban üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott gombát, a paprikát, felöntjük két dl vízzel. A fokhagymát belezúzzuk és fedő alatt készre pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel, amikor a gomba és a paprika megpuhult, hozzáadjuk a 3 dl tejszínt. Amikor a tejszín már kellően besűrűsödött, a ragut forgassuk össze a kifőzött tésztával.

Kókusztejes ragacsos rizs mangóval


• 300 g sticky rice (thai 'ragacsos' rizs)
• 750 ml kókusztej
• 200 g cukor
• só
• pirított szezámmag
• thai mangó
• (eper)

A rizst be kell áztatni minimum 2 órával felhasználás előtt. Egy vastagabb aljú lábosba tesszük a leszűrt rizst, hozzáöntjük a kókusztejet, a cukrot és a sót. Nagyjából 20 perc alatt, időnként alaposan megkeverve készre főzzük. Elsőre ehhez a mennyiséghez, csak 450 ml kókusztejet tegyünk, aztán később még fokozatosan hozzá lehet adagolni 300 ml-t. Ha valaki hígabb tejet kap, akkor elegendő kevesebb is.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. A kész rizst egy tányérra halmozzuk, a tetejére mangócsíkokat és epret tegyünk, végül megszórjuk szezámmaggal. Melegen, langyosan, hidegen egyaránt mennyei. És bár hasonlít a mi tejberizsünkhöz, de sokkal könnyedebb. A kókusz és a mangó pedig egészen más ízvilágba röpít!

 

Korhatár: 12 év

2015. január 12. 21:37




KÖZÖSSÉG