szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Hujber Feri menüje
Tatár beefsteak Hujber-módra (félig sütve), Korhely halászlé, Lusta háziasszonyok sütije

Tatár beefsteak Hujber-módra (félig sütve)

• 50 dkg darált marhahús
• pici só, őrölt fekete bors
• két ek Piros Arany, csemege
• 3 ek mustár
• 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
• 4 gerezd fokhagyma
• ízlés szerint ketchup
• tojássárgája


A hagymát felaprítjuk kis kockákra. A hozzávalókat krémessé keverjük, ízlés szerint a hozzávalókból többet vagy kevesebbet nyugodtan lehet tenni! Ezzel a fűszermennyiséggel lehet, hogy sokak számára túl fűszeres, így érdemes közben folyamatosan kóstolgatni. A tojássárgáját a végén keverjük hozzá.
Pirítóssal és szeletelt zöldségekkel tálaljuk.

Korhely halászlé

5-6 személyre:

• személyenként 25-30 dkg nemes hal
• 1 pontyfej
• kb. 50 dkg keszeg
• 2 vöröshagyma
• 1 cseresznyepaprika
• 2 kk édes pirospaprika
• néhány szem bors
• 1-2 citromkarika
• kevés citromlé
• 1 dl tejföl

A megtisztított hagymát karikára vágjuk, és a halfejjel, amiből eltávolítottuk a keserűfogat, a keszegekkel, pirospaprikával annyi hideg vízben, amennyi ellepi, kis lángon harminc percig főzzük, aztán átpasszírozzuk. Ebbe az alaplébe tesszük bele az előzőleg megsózott halszeleteket, néhány szem borsot, ízlés szerint esetleg a cseresznyepaprikát, s nagyon kis lángon harmincöt-negyven percig, illetve addig főzzük, amíg a halszeletek feljönnek. Nem kavarjuk, csak mozgatjuk az edényt. Tálalás előtt belefőzünk egy-két citromkarikát, s kevés citromlével és tejföllel savanyítjuk. A halszeleteket szűrőkanállal kivesszük, a levet megkóstoljuk, ha kell, még ízesítjük. Még tartalmasabbá tehetjük a halászlevet, ha néhány perccel tálalás előtt ikrát, tejet teszünk bele. A cseresznyepaprikát felszeletelve külön is tálalhatjuk, hogy ki-ki tetszés szerint vegyen belőle.
 

Lusta háziasszonyok sütije

3 tálra lesz szükségünk:
1. tál:
• 3 dl liszt
• 2 dl porcukor
• fél tasak sütőpor
2. tál:
• ¾ kg túró
• 2-3 csomag vaníliás cukor
• 1 citrom héja
• ízlés szerint mazsola
3. tál:
• 3 egész tojás
• 3 ek porcukor
• 2 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj (5-5 dkg)

Egy közepes tepsit 5 dkg vajjal kikenünk. A tálak tartalmát külön-külön összekeverjük, az 1. adag 1. felét a tepsi aljába szórjuk, majd erre kerül a 2. tálból a túrós massza. Rászórjuk a por 2. felét, erre az 5 dkg vajat kockázva. Végül a 3. tál tartalmát tesszük rá úgy, hogy ne látszódjon liszt. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

 

Korhatár: 12 év

2014. december 17. 21:38




KÖZÖSSÉG