Marhafartő tejszínes, rozmaringos burgonyával
Tejszínes, rozmaringos burgonya:
• 2 kg krumpli
• 3 dl tejszín
• só, bors, rozmaring
Megpucoljuk, majd megsütjük a krumplit. Mielőtt kész, az utolsó 10 percre ráöntjük a tejszínt és az utolsó 3 percben ízlés szerint megszórjuk friss rozmaringgal.
Marhafartő:
• 3 kg marhafartő
• fokhagyma
• szalonna, baconszalonna
A marhát megtűzdeljük gazdagon fokhagymával, beborítjuk baconszalonnával és szalonnával. Az egészet rátesszük a krumplira és egyben kisütjük kb. 2- 2,5 óra alatt.
Brownie
• 250g fekete csoki, kis darabokra törve
• 250g vaj (+ egy kevés a tepsi kikenéséhez)
• 250g hámozott, főtt gesztenye
• 125ml tej
• 125ml tejszín
• 4 nagy tojás, szétválasztva
• 125g porcukor
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gázsütőnél 3-mas fokozat). Kikenünk egy 25cm átmérőjű tortaformát.
A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, és homogénre keverjük. Egy másik tálban a gesztenyét, a tejet és tejszínt feltesszük főni, épp csak amíg rottyan egyet. Majd robotgéppel pépesítjük. A tojás sárgákat a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és gesztenyepürét. Addig keverjük, míg egységes, sima állagot nem kapunk. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A kikent formába egyengetjük és 20-25 perc alatt megsütjük. A jó brownie-nak a teteje már száraz, repedezett, de a beleszúrt villára még rátapad a csokis massza.
Korhatár: 12 év
2014. december 16. 21:38