szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Kökény Attila menüje
Húsleves kacsaaprólékból, káposztás cvekedlivel töltött házi kacsapoci, szóda- és tejmentes palacsinta őszibarackos túróval

HÚSLEVES KACSAAPRÓLÉKBÓL

Hozzávalók:

• 1,5 kg kacsaaprólék
• vegyes zöldség: 4 db sárgarépa, 4db fehérrépa, 1 fej karalábé, 1 fej zeller
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• 1 csomag petrezselyem
• 1 fej vöröshagyma
• 1 egész krumpli pucolva
• 2-3 db kelbimbó
• só
• bors
• 1 zacskó cérnametélt

Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a húsokat és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Fél órát főzzük, majd lehabozzuk. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a paprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, körülbelül 2 óra alatt fedő nélkül puhára főzzük, a végén leszűrjük. A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst.


KÁPOSZTÁS CVEKEDLIVEL TÖLTÖTT HÁZI KACSAPOCI

 

Hozzávalók:

• 1 fej káposzta
• 4 zacskó (25 dkg-os) csuszatészta
• 2 evőkanál kristálycukor
• 1 házi kacsa
• 2 db kacsacomb
• 2 db kacsamell
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• só
• bors
• majoránna
• kakukkfű szár

Elkészítés: A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. Amikor levet eresztett, kinyomkodjuk és olajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítve megpároljuk, ízlés szerint cukrozzuk. Ha kész, a tésztával összedolgozzuk. A kacsát meg-mossuk, szárazra töröljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát pépesítjük és bedörzsöljük vele a húst. Kevés majorannával fűszerezzük. A tepsibe helyezzük a négybe vágott vöröshagymával és kakukkfű szárral. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) fólia alatt puhára sütjük. Amint megpuhult, kivesszük a sütőből és a tésztát a pocakjába púpozzuk, ezután ropogósra sütjük. A kacsát jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk. 


SZÓDA- ÉS TEJMENTES PALACSINTA ŐSZIBARACKOS TÚRÓVAL

Hozzávalók:

• 3 doboz kefír (ez a doboz lesz a mérce)
• 6 db egész tojás
• 6 púpozott evőkanál kristálycukor
• 6 evőkanál olaj
• 3 zacskó vaníliás cukor
• 3 kefíres doboz finomliszt
• 3 kefíres doboz forró víz
Töltelék:
• 1 doboz őszibarack konzerv
• 0,5 kg tehéntúró
• 6 evőkanál cukor
• 2 db vaníliás cukor
• fél doboz házi tejföl
• 1 tojás sárgája
• citromhéj reszelve

Elkészítés: A hozzávalókat simára keverjük, majd forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez a barackokat felkockázzuk és összekeverjük az ízesített túróval.

 

Korhatár: 12 év

2014. december 3. 21:36




KÖZÖSSÉG