szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Pásztor Anna menüje
Zöldségleves olaszosan, Sparrow kapitány kedvence, télapó váró - Churros

ZÖLDSÉGLEVES OLASZOSAN – TAVASZ ÍZEI

Hozzávalók:

• 10 dkg füstölt sonka
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál olaj
• 2 db répa
• 1 szelet zeller
• 2 db kisebb burgonya
• 1,5 liter víz
• 1 db zöldség leveskocka
• 1 teáskanál bazsalikom
• 2 evőkanál paradicsompüré
• 15 dkg száraztészta
• fél póréhagyma
• só, bors, petrezselyem
• 10 dkg zöldbab

Elkészítés: Szeleteljük fel a sonkát, vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Az olajon pirítsuk aranyszínűre. A hámozott répát, zellert, burgonyát karikázzuk fel, a zöldbabot tisztítsuk meg, törjük két centiméteres darabokra. Öntsük fel a pirított hagymát vízzel, dobjuk hozzá a leveskockát. Fűszerezzük bazsalikommal, paradicsompürével. Forrás után szórjuk bele a zöldségeket.

Tíz perc elteltével adjuk hozzá a száraztésztát. Főzzük még tíz percig, míg a zöldség és a tészta puha lesz. Szórjuk bele a felkarikázott póréhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk ízlés szerint. Forrón tálaljuk.


SPARROW KAPITÁNY KEDVENCE
(fekete tészta, tengergyümölcsei tál)

 

Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 2 tojás
• só
• 1 evőkanál olívaolaj
• 2 dkg tintahaltinta (késztermék)
• 30 dkg tenger gyümölcsei (mélyhűtött)
• 2 sárgarépa
• 1 szál póréhagyma
• 2 zellerszár
• 2 evőkanál vaj
• 1 dl homár alaplé (konzerv)
• 1,25 dl fehérbor
• liszt a kinyújtáshoz
• 1,25 dl zsíros tejföl
• 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet, a tojásokat, a sót és az olívaolajat. Hozzáadjuk a tintát, és sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük. A csomagoláson található útmutató szerint kiengedjük a tenger gyümölcseit. Vékony csíkokra vágjuk a répát, felkarikázzuk a póréhagymát, a szárzellert apró darabokra vágjuk. Felhevítjük a vajat, és a zöldséget kevergetve 6-8 percig pároljuk rajta. Hozzáöntjük az homár alaplevet és a fehérbort, majd a tenger gyümölcseit. Lefedve 10 percig pároljuk őket. A tésztát belisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és félujjnyi szalagmetélt csíkokra vágjuk. Bő sós vizet forralunk, és addig főzzük a tésztát, amíg feljön a víz tetejére. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zöldség-tenger gyümölcsei keveréket összekeverjük a tejföllel, majd sóval ízesítjük. Megmossuk, finomra vágjuk a metélőhagymát. A tésztát a mártással és metélőhagymával megszórva tálaljuk.


TÉLAPÓ VÁRÓ – CHURROS

 

Hozzávalók:

• 1 bögre víz
• 2 teáskanál barnacukor
• 1/2 teáskanál só
• 1/3 bögre vaj
• 1 bögre fehérliszt
• 2 tojás
• 1/2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés: A vízhez hozzáadjuk a barnacukrot, a sót és a vajat, felforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Egy külön tálban összekeverjük a tojást a vanília kivonattal, és a tésztához adjuk. Addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz. Megtöltjük vele a habnyomót (a legnagyobb csillag alakú csőrt használjuk) és forró olajba nyomunk kb. 8 cm hosszúságú darabokat. Aranysárgára sütjük, és még forrón fahéjas cukorba forgatjuk (mexikói változat). De kínálhatjuk karamellkrémmel, forró csokival, vagy meg is tölthetjük ízlés szerint.

 

Korhatár: 12 év

2014. december 5. 21:36




KÖZÖSSÉG