szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Pál Dénes menüje
Sajtkrém háromféle fűszerezéssel, gombakrémleves sárgarépával, sertés szűzérme hagymalekvárral és törtburgonyával, gyümölcskosár

SAJTKRÉM HÁROMFÉLE FŰSZEREZÉSSEL 

Hozzávalók:
• 350 gramm krémfehér sajt (feta, vagy feta jellegű)
• tejföl
• metélőhagyma
• friss oregáno
• 1 üveg magozott olívabogyó
• 1 fej lilahagyma
• ízlés szerint kis dió

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.


GOMBAKRÉMLEVES SÁRGERÉPÁVAL


• 600 gramm gomba (kétféle, szeletelt csiperke és laskagomba)
• 2 közepes sárgarépa
• 4 dl tejszín
• 1 kis fej vöröshagyma (aminek fehér a belseje, nem a lila)
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 teáskanál őrölt bors
• 2 teáskanál só
• 1 zöldségleves kocka
• A díszítéshez 1 kis apróra vágott friss petrezselyem


Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a jól kicsavart gombát. Pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük az áztatólével, hozzáadunk még 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, 20 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, merülő mixelővel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Felforraljuk, de már nem főzzük.

SERTÉS SZŰZÉRME HAGYMALEKVÁRRAL ÉS TÖRTBURGONYÁVAL

 

Hozzávalók:

• 1,5 kilogramm sertés szűzpecsenye

Sütéshez:
• hagyma (vörös, fokhagyma)
• olívaolaj

A körethez:
• 2 kg krumpli
• tejföl
• kevés tej


Elkészítés: A húst átmossuk és ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk belőle. Sózzuk, borsozzuk.
Közepesen meleg serpenyőben, kevés vaj és olaj keverékén, kb. 10 perc alatt átsütjük.

Hozzávalók a hagymalekvárhoz:
• 1 kg lilahagyma
• 2 ek. vaj
• 4 ek. méz
• 3 ek. balzsamecet
• 1 ek. só (nagy szemű tengeri)
• 2 kk. kakukkfű (szárított)
• 1 kk. fahéj
• 2 dl alaplé (vízzel is helyettesíthető)
• 2 dl száraz vörösbor

Elkészítés: A lilahagymákat megtisztítjuk, tetszés szerint felvágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a mézet és ezzel enyhén karamellizáljuk. Hozzákeverjük a balzsamecetet, a sót, a kakukkfüvet, és a fahéjat. Átforgatjuk, megvárjuk, míg rottyan egyet. Felöntjük az alaplével és a vörösborral. Körülbelül 30 percen keresztül főzzük alacsony lángon. Ekkorra besűrűsödik, és lekvár állagot nyerünk.

GYÜMÖLCSKOSÁR

Hozzávalók:
• linzer kosárka
• tojás
• cukor
• 1 citrom leve
• kivi
• mangó (puha)
• eper
• banán
• szőlő

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy kis cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A habot a kosárkákba halmozzuk és a gyümölcsöket a tetejére tesszük. Porcukorral meghintjük.

Korhatár: 12 év

2014. december 4. 21:37




KÖZÖSSÉG