szeptember 29.
Mihály

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
HAL A TORTÁN
Sipos Péter menüje
Erdélyi salátaleves, mozdonyban sült pulykacombok és oroszkrém torta.

ERDÉLYI SALÁTA LEVES 


Hozzávalók:

• 2 fej saláta
• 1 kis fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• fél evőkanál kapor és petrezselyem
• 3 tojás
• olaj, só
• 2-3 evőkanál tejföl
• 2-3 evőkanál tej vagy főzőtejszín
• 2,5 l víz
• kicsi citromlé

Elkészítés:
Az olaj felén lepirítjuk a hagymát, a petrezselymet és a kaprot. Olajon átforgatjuk a vékony (3 cm) csíkokra vágott salátát, és a kockára vágott főtt füstölt húst. Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és készre főzzük. Az egyik tojás sárgáját félre tesszük, a többiből laza rántottát sütünk (Pici tejjel lazíthatjuk). Apró kockára vágjuk, ez a leves betét tészta helyett. Mikor a leves már nem túl forró, a tejfölt a tojással behabarjuk és befőzzük vele a levest. Citromlével megbolondíthatjuk. 

MOZDONYBAN SÜLT PULYKACOMBOK, FRANCIA RAKOTT BURGONYÁVAL 
 



Hozzávalók:

• pulykacomb
• fokhagyma
• só
• bors
• burgonya
• 1 liter tej
• tejföl, főző tejszín
• 6 tojás
• petrezselyem

Elkészítés: A pulykacombokat bevagdossuk pár helyen és fokhagyma darabokat, esetleg szalonnát gyömöszölünk bele. Bedörzsöljük sóval, borssal esetleg fűszerkeverékkel. A bőrét rajta hagyjuk hadd piruljon. Előre beáztatott kerámia vagy malacsütő tálban, lefedve irány a sütő. Ha leégett a tűz, a forró kemencében a parázs fölött sokáig sütjük.

Francia rakott burgonya elkészítése: A krumplit vékony karikákra vágjuk, akár uborka gyalun.
A tejet, valamennyi tejfölt, tejszínt a 6 tojással felverjük, majd sóval, borssal, petrezselyemmel és 2 gerezd, zúzott fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a szeletelt burgonyát, majd kivajazott, morzsázott tűzálló tálba öntjük. Lassan sütjük 150-160 fokon. Ha kihűlt lehet szépen szeletelni. Tálalás előtt rámelegítünk.

OROSZKRÉM TORTA

Piskóta:
• 10 db tojás
• 10 evőkanál cukor
• 10 evőkanál liszt
5 lapot sütünk belőle

Krém:
• 2 csomag vanília puding
• 7 dl tej
• 7 evőkanál cukor
• 6-7 dl tejszín
• 2 evőkanál zselatin
• 1 dl víz

Elkészítés: Megfőzzük a pudingport a cukorral, majd belekeverjük a vízzel felolvasztott zselatint.
A lapokat meglocsoljuk rummal, majd megkenjük a krémmel. Gyümölcs darabokat vagy rumos mazsolát hajigálhatunk rá. Rétegezzük, tetejét, oldalát körbe kenjük, csoki reszelékkel díszítjük.

 

 

Korhatár: korhatárra tekintet nélkül

2014. december 1. 21:32




KÖZÖSSÉG