|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
20 dkg farfalle
1 fej brokkoli
4 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
só
bors
5 dkg gorgonzola sajt
1 dl tejszín
snidling
Elkészítés
A brokkolit egészben blansírozzuk: rövid ideig, 1-2 percig, forró vízben hőkezeljük, majd jeges vízbe tesszük. Ha kész, rózsáira szedjük.
A durvára aprított fokhagymát vajban dinszteljük, majd hozzáadjuk a gorgonzolát, felöntjük az egészet a tejszínnel és sózzuk, borsozzuk. A mártásban roppanósra pároljuk a brokkolit, majd a kifőtt farfalle tésztával jól elkeverjük.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. augusztus 2. 9:12