|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
Grillezett makréla:
1 makréla (kb. 30 dkg)
1 fej cékla
friss kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
durva szemcsés tengeri só
olívaolaj
balzsamecet
friss torma
2 dl tejföl
1 csokor kapor
1 db citrom
bors
1 db lime
1 db újhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Grillezett makréla
A halat kifilézzük: az úszója mögött mindkét oldalon bevágjuk, és a gerince mentén végig lefejtük a húst a farokúszó felé haladva. A filékből kiszedjük a benne maradt szálkákat.
Ha egészben sütjük, az uszonyokat mindenképpen vágjuk le róla és a húsát több helyen vágjuk be, hogy a pác mindenhol át tudja majd járni.
Egy hóálló tálba tesszük, rányomjuk egy fél citrom levét, megszórjuk durva szemű tengeri sóval, az apróra vágott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Frissen őrölt borssal beszórjuk és jól beleforgatjuk a citromos pácba, kívül és belül is. Sütőben 50 perc alatt mindkét oldalát készre sütjük.
Sült cékla és tormás tejföl
A céklát egészben megsütjük és nagyobb darabokra vágjuk.
A tejfölt megsózzuk és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot és belereszeljük a friss tormát is.
A grillezett makrélát tálalás előtt megszórjuk még sóval és locsolhatunk rá pár csepp friss citromlevet, olívsolajat és balzsamecetet is.
Forrás: izeselet.hu
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. március 7. 9:15