április 21.
Konrád

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Jelentős fölénnyel nyerte az őszi szezon első hetét a TV2
Hétvégen teljes gőzzel beindult az őszi műsorrend a TV2-n, a hétköznap aratott győzelem után a gőzhenger hétvégén is tarolt

A Sztárban Sztár leszek! és a Mutasd a hangod! is bravúros győzelmet aratott, így nagy fölénnyel nyerte az ősz első teljes hetét a TV2 teljes napon és főműsoridőben is, mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+).

A csatorna azonban nem csupán heti átlagban volt a legnézettebb, hanem a hét minden egyes napját is a TV2 nyerte az RTL-lel szemben, mindhárom kiemelt korcsoportban, főműsoridőben és teljes napon egyaránt.

A hétköznapok sikerének kulcsa a szeptember 4-én, hétfőn indult Séfek séfe legújabb évada volt, míg a hétvégi kimagasló eredmények elérésében a szombaton és vasárnap este képernyőre került Sztárban sztár leszek! 4. évadának, valamint a vasárnap debütált Mutasd a hangod! címmel futó vadonatúj zenés showműsornak volt kiemelkedő szerepe. Mindhárom műsor mindhárom kiemelt korcsoportban idősávja legnézettebb műsora lett.

A hétvége merész programstratégiai döntését, azaz, hogy a Sztárban Sztár leszek! már a The Voice előtt 19:30-kor elindult siker koronázta. Mindamellett, hogy a hétvégi showműsorok mindegyike mindhárom kiemelt korcsoportban a heti toplista első 5 helyének valamelyikén végzett, a teljes hét legnézettebb műsora mindhárom kiemelt korcsoportban a Sztárban sztár leszek! vasárnapi adása lett jelentős fölénnyel. A vasárnapi adást 884 ezren követték figyelemmel a teljes lakosságon belül, melyhez 21,8%-os közönségarány társult. A műsor elsöprő sikerét mutatja, hogy a Sztárban sztár leszek! mind szombaton, mind vasárnap az adott nap legnézettebb műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban.

A vasárnap újonnan debütáló Mutasd a hangod! pedig szintén kimagasló eredménnyel indított, hiszen a napi toplista második helyét foglalta el a 18-59 évesek körében, valamint a teljes lakosságon belül is.
Az előző heti nézettségi verseny intenzitását jól mutatja, hogy az RTL-en futó Cápák között nézettsége jelentősen visszaesett az egy héttel korábbi részhez képest, ráadásul 2023-ban a tegnapi rész érte el a legalacsonyabb nézettséget (A18-59).

A szombatonként adásba kerülő RTL-es The Voice szintén csökkent az első adáshoz képest és egyelőre az X-Faktor tavalyi első két részéhez képest is alacsonyabb nézőszámot hoz a műsor.

2023. szeptember 11. 15:14
KÖZÖSSÉG