június 16.
Jusztin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Idén 7:1-re vezet a TV2 a nyert hónapok számában*
Június kivételével az év minden hónapjában a TV2 nyerte a nézettségi versenyt főműsoridőben a 18-59 évesek körében.

Augusztusban és egész éves átlagot nézve is a csatornatoplista első helyén végzett a TV2 és a TV2 Csoport is mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+), teljes napon és főműsoridőben egyaránt. Ráadásul a csatorna kereskedelmileg kiemelt célcsoportjában, vagyis a 18-59 éves nézők körében a június kivételével idén minden egyes hónapban piacvezető volt a TV2 nemcsak teljes napon, hanem főműsoridőben is.

Szeptember 2-án gőzerővel elindul az őszi szezon a TV2 műsorán, VIP különkiadással jelentkezik a Szerencsekerék VIP, vasárnap pedig debütál a Sztárban Sztár leszek! legújabb évada. Szeptember 4-én startol a Séfek séfe, 10-én pedig a meghökkentő zenés show, a Mutasd a hangod! Az évad tehát megállíthatatlanul elkezdődött, ám a TV2-nek az év eddig eltelt időszakára sem lehet panasza a nézettség tekintetében: az év nyolc hónapjából eddig hetet megnyert a 18-59-es korcsoportban, főműsoridőben.

A TV2 augusztusi sikereiben az alábbi műsoroknak volt elévülhetetlen érdeme:

• A Szerencsekerék augusztusban is idősávja legnézettebb műsora volt mindhárom kiemelt korcsoportban.

Az esti infotainment műsorok közül a Tények Plusz mindhárom kiemelt korcsoportban, a főműsoridős Tények pedig 18-59-en és 4+-on nyeri az idősávját augusztusban.
• Az egész napos eredményhez hozzájárultak a reggeli magazinműsorok: a Mokka és a Mokkacino augusztusban és éves átlagban is toronymagasan idősávjuk legnézettebb műsorai lettek mindhárom kiemelt korcsoportban.

De nem csupán a főcsatorna, a tematikus csatornák is szállítottak kiemelkedő eredményeket:

• A Mozi+ volt a legnézettebb kábelcsatorna augusztusban 18-59-en és 18-49-en is teljes napon.
• A Spíler1-en elkezdődött augusztusban a Premier League legújabb szezonja. Az élő meccsek közül a leginkább érdekes a Szoboszlai Dominik szereplésével játszott három Liverpool mérkőzés volt, mely kimagasló eredményeket ért el a csatornán. Az augusztus 19-én 15:55-kor kezdődő Liverpool-Bournemouth összecsapás idősávja legnézettebb műsora volt, vagyis a mérkőzés idősávjában a Spíler1-et nézték a legtöbben a teljes piacon a 18-59 évesek körében, mely 77.903 nézőt és 8,1%-os közönségarányt jelentett ebben a korcsoportban.

Az őszi szezon minden bizonnyal hatalmas és szoros versenyt hoz a két nagycsatorna között, hiszen számos új, saját gyártású műsorral készülnek, aminek legfőbb nyertesei továbbra is televíziónézők lesznek, akik rengeteg műsor közül válogathatnak majd az év utolsó harmadában.

*18-59 évesek – főműsoridő 18:00-22:59
Live+As live adatok
Forrás: Nielsen Közönségmérés/TV2 Kutatás

2023_08_tv2csop.jpg

2023_08_tv2.jpg

2023. szeptember 1. 15:56
KÖZÖSSÉG