június 16.
Jusztin

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Augusztus 31-én Diana-emléknap a FEM3-on
Premierekkel állít emléket a FEM3 csatorna az 1997-ben elhunyt Diana hercegnének

Dokumentumfilmek sora készült az életéről és a halála körülményeiről. A csatorna most két eddig itthon nem látott feldolgozást is bemutat.

26 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét autóbalesetben Diana hercegné, III. Károly brit király első felesége. Számos kérdés máig tisztázatlan tragikus halálával kapcsolatban. A FEM3 csatorna egész nap róla szóló filmekkel állít emléket neki.
A többórás megemlékezés Diana Károllyal való 1977-es megismerkedésének kezdetétől, az 1981-ben köttetett viharos házasságon át, egészen az 1997-es párizsi autóbalesetig és az azt követő időszakon át követi végig a hercegné történetét.


Halálának huszonhatodik évfordulóján, augusztus 31-én két országos tévépremier is lesz. A dokumentumfilmes csapat, akiknek eredeti filmje a BBC Diana-botrány vizsgálatának elindításához vezetett, exkluzív belső információkkal tér vissza a témában. Ez 18.45-kor látható a FEM3-on Diana-interjú: A botrány mögött rejlő igazság címmel.


A tematikus nap talán legérdekesebb történetének a 21 órakor kezdődő újabb országos premier ígérkezik, a Diana és Dodi: A hercegné és a playboy 2022-es brit dokumentumfilm. Ez a feldolgozás Nagy-Britannia egyik legfélreértettebb alakjának valós történetét mutatja be, és új nézőpontból nyújt betekintést Dianával való tragikus románcába. Dodi Al-Fayed legjobb barátaitól, egykori barátnőitől, kollégáitól és üzleti partnereitől származó exkluzív hozzászólásokkal mutatja be a „playboy” hollywoodi napjait, egészen Diana hercegnével való kapcsolatáig.


A filmek sora egyébként már délután elkezdődik: 13.35-kor A Windsor-ház asszonyai 2018-as brit dokumentumsorozat első részét láthatják a nézők, majd 14.45-től a Diana – Egy tündérmese kezdete című filmet, és ezt követi 16 órakor a Károly és Diana – Az esküvő után. 17 órakor jön a Diana igaz története című kétrészes angol dokumentumfilm, amely Andrew Morton, Lady Di életrajzírójának biográfiája alapján készült. 19:45-kor a walesi hercegné halálával kapcsolatos körülményekről szóló dokumentumfilm érkezik Diana rejtélyes halála - Mi történt Párizsban? címmel, majd az emléknap a Diana – Örök búcsú a hercegnétől című 2017-ben készült sorozattal zárul 22.35-kor.

Diana hercegnére emlékeznek a FEM3-on
Országos tévépremier - Diana interjú - A botrány mögötti igazság
Országos tévépremier - Diana és Dodi

2023. augusztus 29. 13:37
KÖZÖSSÉG