május 30.
Janka, Zsanett

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Tizenhét év után búcsúzik a Jóban Rosszban
17 év, 4287 epizód. Ma este lezárul egy korszak: véget ér a Jóban Rosszban, a TV2 első fikciós napi sorozata.

Tizenhét éven át követték a nézők figyelemmel a csillagkútiak életét hétköznap esténként. Vicces, drámai és megható pillanatokban nem volt hiány a TV2 első fikciós napi sorozatában. Az utolsó, 4287. epizódot közösen nézik ma este a szereplők, az alkotók és a stáb, ezzel lezárul egy korszak.

Kevesen tudják, de 2004-ben amikor kiderült, hogy napi sorozat, egy szappanopera indul a TV2-n, akkor hetekig úgy forgatták a sorozatot, hogy címe sem volt: egy régi szappanmárka nevén futott a munkacím.
- Ahogy birtokba vettük a több ezer négyzetméteres stúdiót, és vártuk a „karakterbibliát”, az semmihez nem volt fogható, hiszen azelőtt a legtöbbünk nem volt részese ekkora gépezetnek – mesélt az első forgatási napokról Madár Vera, aki csaknem az elejétől szerepelt a sorozatban.
- Talán már csak a leghűségesebb rajongók emlékezhetnek rá, de az elején még a legendás Kékmacsek sem létezett. Az Arany Virág volt az elődje kockás abrosszal, trófeákkal a falon – nosztalgiázott a színésznő, aki arra is visszaemlékezett, mennyire új volt beleszokni ebbe a különös életmódba, amikor minden estéje szövegtanulással telt, hiszen a Jóban Rosszban felvételein soha nem volt súgógép.

Felhős György, a Jóban Rosszban producere valóban egy nagy családként gondol erre a közösségre a mai napig. „Azt gondolom a főszereplőinkre régi ismerősökként tekintenek a nézők, ugyanakkor az elmúlt egy-két évben új arcok is csatlakoztak ehhez a nagy családhoz, ami jót tett a csapatnak. Mivel már fél éve leálltak a forgatások, így elmondhatom, nagyon megváltozott mindannyiunk élete a Jóban Rosszban nélkül, de tovább léptünk.”

Pikali Gerda 2014 óta alakította Nagy Gabriella százados karakterét.
- Gabi, a karakterem és a forgatókönyv szerinti kollégák, a rendőrőrs tagjai különösen jó közösséget alkottunk. A sorozatbeli partneremet Jenőt, Bozsó Péter alakította, akivel már az egyetem óta jó barátok vagyunk. A szerep szerinti lányomat Nagy Rebekát, tényleg saját lányomként szeretem. Hálás vagyok ennek a sorozatnak, nagy filmes rutint szereztem a napi forgatásokon. Egy színésznek tudomásul kell venni, hogy a darabok lekerülnek a színlapról, egy-egy szereptől meg kell válni. A Jóban Rosszban csapattal azonban nem szakad meg a kapcsolat, rendszeresen beszélünk egymással és személyesen is találkozunk – mondta a színésznő.

Ma, 2022. április 14-én tehát lezárul egy korszak: a Csillagvirág Klinika bezárja kapuit. Köszönjük a szereplők és az alkotók munkáját, valamint nézőink megtisztelő figyelmét!

2022. április 14. 10:16
KÖZÖSSÉG