május 23.
Dezső

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Országos tévépremier: A Mándoki Soulmates a TV2 műsorán

Először látható Magyarországon A Mándoki Soulmates ünnepi filmje december 30-án. A világhírű magyar zenész koncertfilmjének országos premierje késő este lesz a TV2 műsorán.

Egyedülálló vizuális albumot mutat be a magyar származású világhírű zenész, Leslie Mandoki legújabb duplalemeze kapcsán. A Bartók Béla: Magyar képek című alkotása ihlette zenei és mozgóképes feldolgozás remek zenét, Grammy-díjas művészeket, teltházas koncertek élő felvételeit és mozi minőségű filmkockákat ígér.
„Az európai sokszínűség gyönyörű, ez adja a közösség erejét. A helyi kultúrák, a katalán, skót, dél-tiroli és székely árnyalatok rajzolják meg a festményt, amibe a magyar színek is beletartoznak. A Magyar képek a magyar szabadságvágy vizualizálása, amely az oszmán, Habsburg, német és szovjet megszállás alatt is olyan sokat adott Európának” – mondta Leslie Mandoki az album kapcsán.
A lemez története ugyanakkor egészen kivételes: rejtélyes vacsorára hívta Greg Lake, az Emerson, Lake and Palmer angol rockegyüttes énekese, valamint Jon Lord, a Deep Purple billentyűse évekkel ezelőtt a magyar zenész-producert. A páros titkon dédelgetett tervét osztotta meg Mandokival: Bartók Béla: Magyar képek darabjának feldolgozását tervezték, amihez azonban a jogokat nem sikerült megszerezniük. Néhány év volt még hátra a lejáratig és így a zenei anyag szabad felhasználásig. Az előkészületek így lassan haladhattak, mire a tényleges munkára kerülhetett sor, a páros mindkét tagja elhunyt. Leslie Mandoki azonban ígéretét tartva stúdióba vonult csapatával, akiknek szívügyévé vált a Magyar képek.
A nemzetközi zenészekből álló zenekar tagjai elmélyültek a magyar kultúrában, és teljesen azonosultak a bartóki eszmével. Az afroamerikai zenészek különösen tisztelik Bartók Bélát. Anthony Jacksonnak – a Mandoki Soulmates egyik basszusgitárosának – van az egyik legnagyobb Bartók-gyűjteménye a világon. Többek között a Grammy-díjas Al Di Meolával, Randy Breckerrel, Cory Hendryvel és Richard Bonaval részvételével elkészült tehát az album, amelyet teltházas koncertek követtek. Berlinben például Magyarország tevékeny részvételének elismeréseként a Fal leomlásának 30. évfordulójára rendezett ünnepségsorozat záróakkordja volt ez a koncert.
A Magyar képekhez most egyedülálló feldolgozás készült. A vizuális album a koncertek, különleges stúdiófelvételek és a bemutatókhoz forgatott magyarországi felvételek összevágásával készült film, amelyet a TV2 mutat be először Magyarországon.

Leslie Mandoki az elmúlt 45 évben bejárta a világot, és ez idő alatt megtanulta elmagyarázni a világnak a magyar néplélek lényegét. A legsikeresebb magyar rockzenész pályafutása során olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Lionel Richie, Jennifer Rush, vagy Phil Collins. 29 éve alapított világsztárokkal teli formációja, a Mandoki Soulmates olyan zenészeket tömörít, mint Al Di Meola, Chaka Khan, Ian Anderson, Jack Bruce, Greg Lake vagy Richard Bona. Leslie Mandoki emellett az elmúlt évtizedek alatt számtalan tévéfilmhez és Disney-filmekhez írt muzsikát, német autókonszerneknek írt zenét, Angela Merkel kampányában dolgozott zenei rendezőként, sőt az FC Bayern számára is komponált több indulót.

2020. december 29. 13:20
KÖZÖSSÉG