április 2.
Áron

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
ÍZES ÉLET
Sült csirkefalatokkal töltött salátakelyhek (recepttel)
Igazi vendégváró falatokat készített Marton Adrienn: a mindenmentes kókuszgolyók mellett azt is megmutatta, milyen egy finom csirkés, édesköményes salátakehely.

Hozzávalók

Öntethez:
2 ek. fehérborecet
5 ek. olívaolaj
1 ek. frissen facsart citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Salátához:
1 db avokádó
½ db édeskömény
8-10 szem fekete olajbogyó
140 g csirkemell
75 g feta sajt
30 g aszalt paradicsom
só, bors
1db jégsaláta
Csirke kisütéséhez:
olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. olívaolajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.

2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.

3. A karikázott olívabogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.

4. Levesszük a tűzről, és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.

5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az ecetet, az olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.

6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. szeptember 26. 9:16




KÖZÖSSÉG