|
|
MÉG TÖBB ÍZES ÉLET
|
Hozzávalók
2 db kakascomb
10 dkg kacsazsír
5 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
kakukkfű
1 dl fehérbor
2 dl alaplé
olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1/2 kg újkrumpli
füstölt szalonna
2 szál újhagyma
kakukkfű
Elkészítés
A kakascombokat előkészítjük: a lábszár végén a bőrös húst fél centi hosszan levágjuk. Alaposan besózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
A zsírt egy vastagfalú edényben megolvasztjuk és felforrósítjuk, közben a combokról leitatjuk a nedvességet és bőrös felével a forró zsírba tesszük. Picit megpirítjuk, majd fedő alatt saját gőzében megpároljuk a combokat.
Félidőben a combokat megfordítjuk, tegyük alá a megmosott újkrumplit egészben és a fokhagyma gerezdeket héjastól, majd fedő alatt pároljuk tovább.
A füstölt szalonnát közben felaprítjuk és egy száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felaprított friss petrezselymet és kakukkfüvet is. A megpárolódott újkrumplikat szedjük ki a kakascombok mellől és forgassuk bele a zöldfűszeres pirított szalonnába.
Forrás: Ízes élet
A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.
Korhatár: 12 év
2016. június 22. 9:15