Hozzávalók:
• lazac 25 dkg
• fokhagyma
• paradicsom
• citrom
• lila hagyma
• só
• erős pista
• piros arany
• tészta ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat (paradicsom, fokhagyma, lila hagyma) megpucoljuk, felaprítjuk a mártáshoz a lazacot megtisztítjuk, és a bőrét megsózzuk.
Fokhagymát, erős pistát, paradicsomot, piros aranyat és lila hagymát elkezdjük összekeverni és közben a tésztát felrakjuk főzni. Miközben a tészta fő a lazacot megsütjük kevés olivaolajon. Tálaláskor a tésztára a lazacot helyezzük, majd az öntettel leöntjük és kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és a tésztát átjárja. Bazsalikommal és ruccolával díszítjük.
Hozzávalók a salátához:
• bruschetta
• fokhagyma
• paradicsom
• szárított paradicsom
• bab
• mozzarella
• só
• bors
• sós olajos hal
Elkészítés:
A babot megfőzzük, míg megpuhul addig az alapanyagokat felvágjuk (paradicsom ,szárított paradicsom, mozzarella). Elkészítjük a bruschetta pirításához az alap szószt, ami fokhagymából, sóból, borsból és olívaolajból áll, majd kicsit megpirítjuk a szeletelt kenyeret rajta. Mikor a bab elkészült a hozzávalókat összekeverjük a sós hallal és a kenyérkéket pedig mellé helyezzük. Ruccolával meg is bolondíthatjuk a végén, vagy csak díszíthetjük vele.
2015. október 27. 12:20