április 28.
Valéria

TV2 Play MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS INFÓPULT KARRIER TV2 AKADÉMIA ÉRTÉKESÍTÉS JELENTKEZZ! RÓLUNK ABOUT US ÜBER UNS
TV2 GASZTRO
Lebbencsleves
Készítsd el Te is a magyaros ízvilágú leves receptjét, melyet Kiss Ildikó A milliomos szakács második adásában készített.

Hozzávalók 4 főre:leves.jpg

• 1 fej vöröshagyma
• 10dkg füstölt császárszalonna
• 5dkg száraz parasztkolbász
• 8dkg fodros kockatészta
• 20dkg burgonya
• 5dkg zeller gumó
• 2-3 szál zeller zöld
• ½ tv paprika
• 1db közepes paradicsom
• ½ dl olaj
• só
• 2 teás kanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A kockatésztát szárazon megpirítjuk, míg arany barnára nem pirul, majd kiborítjuk egy tányérra. A szalonnát apró kockára vágjuk, saját zsírján kipirítjuk ropogósra, ha kész tányérra szalvétát teszünk, kiszedjük rá.
A fennmaradt zsíron/ ha kevés itt tesszük hozzá az olajt / üvegesre pároljuk a z apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a kiskockára vágott paradicsomot és paprikát.
1-2 percig pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük az 1*1 cm –es kockára vágott burgonyát és zellert, felengedjük kb 1.5 l vízzel, sózzuk.
Amikor felforrt a levesünk hozzátesszük a pirított tésztát, és a karikára vágott kolbászt is, kb. 10 percig főzzük a levest takaréklángon.
Tálaláskor szedünk a levesből a tányérra pirított szalonnával és vágott zeller zölddel megszórjuk a tetejét. Jó tanács : a levest frissen készítsük és fogyasszuk, mert a tészta magába szívja a levet,de úgy is finom.
 

2015. szeptember 15. 11:51




KÖZÖSSÉG